Важно за ползващите Microinvest Делта, Склад, ТРЗ, Коктейл, Invoice

Уважаеми клиенти, във връзка с поставяните от Вас въпроси защо се налага да се ограничи ползването на софтуерните продукти Microinvest  Делта, ТРЗ, Склад, Коктейл, Invoice и да се премине към продукти от серия Про ето какво сподели екипа на Микроинвест:

Защо преминаването към Pro продукти е вече необходимост?

Технологичното развитие през последните 5 години в компютърните конфигурации и операционните системи налага и непрекъснатото обновяване на специализираните софтуерни продукти. Още през 2014г от Microsoft официално съобщиха, че прекратяват поддръжката на операционна система Windows XP. Със спирането на продажбата и поддръжката на Windows XP стана невъзможно Microinvest да гарантира високото ниво на сигурност на продуктите от класическата серия – Microinvest Склад, Microinvest Делта, Microinvest ТРЗ и ЛС, Microinvest  Invoice. На 25 май 2018г. влезе в сила регламент на ЕС за защита на личните данни, който също наложи ограничения в управлението на личните данни (GDPR).Когато в края на септември 2018 г. държавата, в лицето на НАП, обяви новите изисквания за софтуерните продукти, които управляват продажбите в търговски обекти, ние, като разработчик, получихме още едно ограничение за разпространението на класическите продукти. Сертификационните процеси, които се изискват от нас, водят неминуемо до ограничение на работата със следните продукти: Microinvest Склад, Microinvest Коктейл, Microinvest Делта, Microinvest ТРЗ и ЛС, Microinvest  Invoice.

Новите изменения се обобщават в следните основни точки:

  • Производителите и разпространителите на софтуер за управление на продажбите ще трябва да декларират пред НАП, че продуктите им отговарят на изискванията на наредбата.
  • Издаването на сторно бележки ще се контролира от касовия апарат, независимо от причината. До сега се издаваха от кочан.
  • Всеки касов бон ще се отчита на 5 минути към сървър на НАП.
  • Въвежда се печат на QR код на всеки касовия бон, чрез които потребителите ще могат да проследят дали покупката им е отчетена в приходната агенция.
  • Въвеждат се нови изиксвания към лицата, които осъществяват поддръжка на фискалните устройства.
Share This Post

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *