Начало » Любопитно, Софтуер » В бъдеще Windows може да стане безплатна

0

В Интернет се появи неофициална информация за проект на Microsoft в сферата на рекламата. Става дума за прототип на платформата Madison, която може да бъде използвана в продукти на корпорацията, например в операционните системи. По този начин, в бъдеще OS Windows може да стане безплатна, в замяна на което потребителите ще трябва да гледат реклама.

Microsoft се въздържа от коментари по този въпрос, но в компанията се провеждат подобни експерименти. Това се потвърждава от Ясер Кан, ръководител на проект, чрез който в Windows 7 в раздела за персонализация (тема) може да се избере оформление на системата в стила на някоя известна марка. Още по-конкретно се изказва Джон Никол, старши мениджър в Microsoft Consumer & Online: „Windows 7 е отлична платформа за всеки рекламодател, който иска да се покаже на своите клиенти. Да, това е нетрадиционна реклама, но затова пък създава нови връзки с потребителите“.

От друга страна, в отговори дали Microsoft ще предлага безплатно Windows Mobile, главният изпълнителен директор Стив Балмър заяви: „Мисля, че нашият бизнес модел е пределно ясен – това което създаваме, това продаваме“.

В същото време, в скоро време Microsoft ще пусне безплатен (за сметка на реклама) продукт – орязана по функционалност версия на офисния пакет Office Starter Edition (Stock Keeping Unit), която ще може да бъде инсталирана от OEM производителите на нови компютри.

Share This Post

Напиши коментар

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake